Dag 69: New York, New Jersey, Washington, Miami, Lima, Cuzco…

Het is weer even geleden dat ik je op de hoogte heb gebracht via mijn blog, dus het is de hoogste tijd. Het is ook zo ontzettend druk geweest. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet, ben langs de gehele oostkust van de Verenigde Staten van noord naar zuid gereisd en heb daar natuurlijk weer het nodige meegemaakt! 

Gastgezin in Hopatcong, New Jersey

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde reis ik na het “Hollandse” avondje van New York City naar Hopatcong, New Jersey. Het is maar een bustripje van anderhalf uur vanaf downtown Manhattan. En daar staat Mercedes mijn hostess voor de aankomende 3 weken op me te wachten. Na een korte kennismaking rijden we naar haar huis en legt ze me uit wat ze zoal in het dagelijks leven doet. Ze was professor aan een university maar na het overlijden van haar man houdt ze zich voornamelijk bezig met het verhuren van kamers via AirBnb en geeft ze Engelse les via Skype en aan mensen die een kamer bij haar boeken. Ze probeert een zo compleet mogelijk inzicht te geven in de Amerikaanse cultuur. Ze neemt haar gasten mee op tour naar bijvoorbeeld New York of Washington, ze geeft kooklessen tijdens hun verblijf en zo krijg je als gast, het reilen en zeilen in the USA al snel in de smiezen.

Tijdens mijn help-exchange verblijf help ik haar met het optimaliseren van haar website, googleranking, Social Media en verwijzende websites zoals bijvoorbeeld Tripadvisor en AirBnb. Ik slaap ondertussen in 1 van haar 3 huizen waar ik mijn eigen kamer, douche en keukentje heb. Ik ben dus van alle gemakken voorzien.

Weekend New York

Het eerste weekend besluit ik meteen terug te reizen naar New York. Deze stad heeft in die ene dag afgelopen week zoveel indruk op me gemaakt en daarom wil ik snel meer zien. Via Getaway Travel regel ik een paar tours welke ik kan reviewen zodat ik de sta goed leer kennen.

Vrijdagmiddag neem ik de bus en ‘s avonds heb ik afgesproken met Dave van de wereldberoemde foodtour Famous Fat Dave. Hij is met zijn tour eerder op National Geographic geweest en hij heeft een aanpak die me zeer aanspreekt. Met zijn oude Checker model ‘61 staat hij al op me te wachten. Zijn tours voor het hele weekend waren al volgeboekt maar hij wil me graag ’s avonds een privétour geven om te laten zien wat hij zoal bekokstoofd.

Hij rijdt me door Manhattan en stopt op de meest bijzondere plaatsjes om bijvoorbeeld wat ham bij een Italiaans slagerijtje te kopen, we drinken de koffiesoda Manhattan Classic, zeer apart en de New York Classic Egg cream. Ik heb een superleuke avond met hem en krijg een goed idee hoe zijn tours in zijn werk gaan. Omdat alle keukens van de gehele wereld zijn vertegenwoordigd in New York is dit wat mij betreft een echte aanrader.

De volgende dag ga ik op pad met nog een foodtour door het oude Greenwich Village tevens de bakermat van de New York gayscene en in de middag wandel ik naar upper Manhattan voor een fototour rondom Grand Central Station. Deze workshop is gebaseerd op architectuurfotografie en daarvoor ben je in NY natuurlijk aan het juiste adres. Na een korte introductie en uitleg over de instellingen van je spiegelreflex schieten we snel de steegjes in. Doordat de middag ten einde loopt is het licht van de ondergaande zon perfect. Zo creëren we prachtige sferen van onder andere the Chrysler building, NYC Public Library, Times Square, Empire State Building en Grand Central Station. Je hebt de foto’s misschien al in mijn album voorbij zien komen.

Diezelfde avond ontmoet ik in mijn hostel een groepje gasten uit diverse windstreken. Nederland, Duitsland en USA zijn represented en we besluiten een avondje te gaan stappen. We belanden later in een van de veste nachtclubs van New York waar we tot in de late uurtjes feesten en dansen.

De volgende ochtend heb ik wel een beetje spijt want ik heb weer een afspraak om tien uur en dit keer moet ik een uurtje wandelen naar Central Park. Een medium dark roast black coffee helpt me gelukkig een eind op weg. Vandaag heb ik hier een afspraak met Museum Hack en zij nemen me via een interactieve trip mee door de Met, beter bekend als the Metropolitan Museum of Art. Dit is een van de belangrijkste musea van de wereld en je kunt haar in het rijtje plaatsen tussen het Louvre in Parijs, de Vaticaanse Musea of ons eigen Rijksmuseum.

Ik sluit de dag af met de New York Media Boats. Tijdens sunset laat Bjoern mij New York zien vanaf het water en dit plaats deze geweldige stad in een heel ander perspectief. Je krijgt direct in de gaten hoe mega deze stad is. New York Media Boats vervoert voornamelijk de Amerikaanse pers over het water naar brandhaarden van het nieuws of voor live reportages vanaf het water tijdens sportwedstrijden. Dit doen ze in ‘oude’ razend snelle Zodiaks van de Amerikaans marine. In de vrije uurtjes organiseert NY Media Boats tours over de wateren rondom Manhattan. Zo zien we in record tempo Midtown, WTC one, Brooklyn, New Jersey City, the Brooklyn Bridge, Ellis Island en natuurlijk vrouwke vrijheid, the Statue of Liberty. Ook hier knal ik mijn geheugenstick weer met een noodvaart vol.

Bella & Guillem

Als ik ’s maandags terug ben in New Jersey is inmiddels mijn “collega helper” gearriveerd. Bella uit Zweden is een vegetarische kok en zij kookt de aankomende 2 weken voor ons. Dit betekend dat deze carnivoor een hoop nieuwe gerechten leert kennen en warempel het is nog eens super lekker ook! ’s Avonds gaan we nog naar een Pub Trivia met onze gasten uit Nigeria Tumini en Charity. Dit stel is op huwelijksreis door de V.S. en zij hebben voor 2 weken een appartementje van Mercedes gehuurd.

Mijn laatste week in New Jersey hebben we een wisseling van de wacht. Bella reist verder door de States en in haar plaats arriveert vanuit Barcelona mijn Catalaanse amigo Guillem. Toffe gast met een geweldig gevoel voor humor. Die laatste dagen in Hopatcong komen we dan ook vaak bulderend van het lachen door. We gaan nog wat zwemmen want inmiddels zijn de temperaturen hier ook al ruim de 30 gepasseerd.

Weekend Washington

Het een na laatste weekend van juli besluit ik om een bezoek aan de capitol city te brengen. Hier verblijf ik in een te gek hostel vol met enthousiaste reizigers van over de hele wereld. Ik kom aan in de avond en direct na de aankomst worden er wat drankspelletje tevoorschijn getoverd, nou, dan heb je mij te pakken. Later gaan we met een man of 12 op pub crawl. Ik trek voornamelijk op met 3 gasten uit de U.K., Dave uit Wales en Greg en Joell uit Engeland. En zoals je misschien wel weet, die Britten houden wel van een feestje. Het gevolg is wel dat ik 3 nachten maximaal 4,5 uurtje slaap.

Overdag moet er namelijk cultuur gesnoven worden. En ik snuif wat af kan ik je vertellen. The Mall, welke bezaaid is met musea van the Smithsonian Institute is volledig gratis. Ik ren dus van het ene monument naar het andere museum. Tijdens deze twee dagen heb ik ook 2 tours geregeld. Zo verken ik de stad vanuit een 70 jaar oud amfibievoertuig welke een erfenis is vanuit de tweede wereldoorlog vanaf het water en land. Erg cool om zo de monumenten te bezichtigen. Een dag later krijg ik mijn Segwaydoop. Ik vond het altijd wat suf uitzien maar niets is minder waar. Best cool die karretjes en na 5 minuutjes oefenen vlieg je zo door de stad van park naar museum en omgekeerd.

Miami

Maar genoeg gedronken, gefeest en gemuseumd. Tijd voor de relax mode. Ik vlieg van Baltimore naar Fort Lauderdale en heb een hostel op steenworpafstand van het strand geregeld. Ik kijk erg uit naar het surfen en de boardjes staan al mooi klaar als ik arriveer. Helaas 2 dagen geen golf gezien. Dan maar bakken op het strand, de laatste westerse maaltijden smullen en uitrusten voor mijn trip naar Zuid Amerika. De komende vier en een halve maand is het Peru en Ecuador, Spaans leren, helpen bij de vrijwilligers projecten en veranderd het bier in Cerveza!

Lima

In Lima beland ik in het coolste hostel tot nu toe. Redelijk groot met ruim 100 gasten maar tegelijkertijd ook knus en gezellig. Een dakterras met loungebanken, een bar, tafeltennis en een voetbaltafel en een hoop spontane gezelligheid maakt het een feest hier te overnachten. Ik verken de oude binnenstad en het nieuwe downtown en wandel ook nog even naar the Pacific Ocean. Toch wel cool om je teen binnen 24 uur en in the Atlantic en the Pasific te steken. Mijn laatste nacht nemen we met een groepje de bus naar een park waar tientallen fonteinen in Eftelingstyle de show stelen. Na de vele Kodakmomentjes gaan we terug naar het hostel waar de manager om het uur weer een nieuw happy hour aankondigt. Weer een lange warme nacht en dat terwijl ik morgen 21,5 uur met de bus moet van zeeniveau naar 3350 meter hoogte.

Cusco

Om 13:00 staat een Peruaan met een platte pet scheef op zijn oor me zenuwachtig aan te kijken. Dat zal mijn transfer wel zijn. En inderdaad deze man scheurt me in 15 minuten door de chaos van Lima wat ze hier verkeer noemen naar het busstation. Tegen mijn verwachting in is de bus een high performance piece of bus. Een luxe grote stoel welke je makkelijk kan ombouwen tot een bed, een eigen beeldscherm vol met spelletjes, films en muziek, een kussen en een warme deken maken dat het eigenlijk een aangename trip is. Bij aankomst in Cuzco staat een klein vrouwtje van ongeveer eind 50 begin 60 met mijn naam op een a4tje om zich heen te staren. Ze blijkt Doris te heten en is de gastvrouw waar ik 6 weken zal verblijven. Ze neemt me mee naar haar huisje en met handen en voeten proberen we wat dingen aan elkaar uit te leggen. Inderdaad ze spreekt natuurlijk alleen Spaans en mijn Spaanse les begint aankomende maandag. Maar met wat geduld en inlevingsvermogen kom je al snel een heel eind. Al vlug is mijn eerste bakkie cocathee een feit.

Zo, vanaf dit moment begint mijn avontuur pas echt. Waar Canada en the States nog als opwarmer gelde is het nu toch echt tijd voor nieuwe culturen, -taal en een nieuw doel van de reis. Vanaf maandag ga ik als de bliksem beginnen met lessen aan de Spaanse school en over een paar weken start ik met het vrijwilligerswerk. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in en kijk er dan ook erg naar uit.

Internet is wat schaarser hier dus ook mijn updates op social media zullen wat minder zijn. Maar goed blijf me volgen en reageren op mijn posts, dat vind ik in ieder geval super vet!

 

Ciao amigo’s!

Mijn locatie .

3 reacties op “Dag 69: New York, New Jersey, Washington, Miami, Lima, Cuzco…

  1. Yo cheif, mooie verhalen zeg! Je foto’s zien er goed uit ook. Sanne en ik zullen binnen kort snel jouw voetstappen achtervolgen in NYC. Succes met Spaans leren, lijkt me een heel uitdaging.

  2. Héél véél succes nu het echte werk gaat beginnen.
    Pas goed op jezelf.
    Was weer een super verhaal en verheug me nu al op het volgende xxx

  3. Heej Lau, echt mooie verhalen uit de States en Canada! Wat heb je al veel gave dingen gedaan. We zijn jaloers ondanks de 30 graden hier en ijskoude desperados :) veel plezier in Zuid-Amerika y buena suerte con el idioma español!

Reacties zijn gesloten.