Reisapps…. maar welke? | Apps for traveling…but which one?

For English version, scroll down please…

 

Even een snel berichtje tussendoor. Binnenkort weer een update van mijn avonturen maar eerst even iets anders. In het doolhof van apps voor je telefoon of tablet heb ik een paar vaste handige om het reizen een stuk makkelijker te maken.

Hieronder volgen mijn 7 favouriete apps:

1. Skyscanner

De app om al je vluchten te regelen. Je kunt makkelijk zoek, over een langere periode zoals een maand (vooral handig voor flexibele reizigers). Maar wat ik vooral handig vind is de feature prijsalarm. Zo kun je via je mail op de hoogte worden gehouden over prijswijzigingen van jou vluchten. Handig bij het scoren van cheap tickets…

2. Hostelworld

Voor mij de uitgelezen app om je overnachting te regelen. Elk zelf respecterend hostel is hier aanwezig en je kunt makkelijk de prijzen, beschikbaarheid en locatie checken. En het belangrijkste van allemaal, ze hebben een geweldige reviewverzameling zodat je precies weet wat je te wachten staat.

3. Tripadvisor

Vlug even checken wat er allemaal in dit onbekende stadje te doen is. Daarvoor gebruik ik Tripadvisor. Handig bij het selecteren van tours, restaurantjes en accommodaties. Ook een zeer goede reviewservice.

4. Maps.Me

Het is mogelijk via Google Maps maar in gebruik vind ik Maps.Me veel handiger. Betere usability en een makkelijke manier om je eigen highlights op je kaart te noteren. En effe geen internet in de buurt? Je kunt heel gemakkelijk een kaart van te voren opslaan op je device.

5. Currency Converter

Nagenoeg alle valuta staan erin met realtime updates van de koersen. Zeer gemakkelijk in gebruik en dus erg handig om effe om te rekenen hoeveel dat souvenirtje kost. Zeker als je door meerdere landen reist zoals ik een welkome aangelegenheid ;)

6. All Trails

Hou je net als ik van hiken dan is deze app een must. Meer dan 20.000 trails staan in deze app. Je kunt je wandeling in de puntjes voorbereiden en wat ik wel makkelijk vind is dat je ook meteen een hoogte grafiekje kunt zien. Zo vergis je jezelf in ieder geval niet in de zwaarte van een route. En wat helemaal cool is, je kunt je trek opnemen en naderhand terug vinden in je app of online. Je ziet tevens de locaties van je gemaakte foto’s. Fun!

7. Tourist Eye

Geen dikke reisbijbels maar een handige app op maat. Je voert je locaties in en je kunt automatisch tours, bezienswaardigheden en weet ik niet wat toevoegen. Zo stel je makkelijk je eigen reisgids samen.

Ik zou zeggen probeer ze eens uit. Bij mij zijn ze niet meer van mijn telefoon af te krijgen. Doei!

English version:

Just a quick note in between. Soon another update about my adventures but first something different. In the pile of apps for your phone or tablet, I have a few solid tips to make travel easier.

Here are my 7 favorite apps:

1. Skyscanner

The app to control all your flights. You can easily search, over a longer period such as one month (especially useful for flexible travelers). But what I find particularly useful is the feature prize alarm. So you can be kept informed through your mail about price changes of yours flights. Handy when scoring cheap tickets …

2. Hostelworld

For me, the perfect app to organize my stay. Every self-respecting hostel is here and you can easily check prices, availability and location. And most important of all, they have a great collection of reviews so that you know exactly what to expect.

3. TripAdvisor

Quickly check what there is to do in this unknown town. For that I use TripAdvisor. Useful in selecting tours, restaurants and accommodations. Also a very good review service.

4. Maps.Me

It is possible via Google Maps in use but I think Maps.Me is much more convenient. Improved usability and a simple way to record your own highlights on your map. No wifi around? You can easily save an advance maps on your device.

5. Currency Converter

Almost all currencies there, with real-time updates of the currencies. Very easy to use and very convenient to calculate how much this souvenir will cost. Especially if you’re traveling through several countries as me, a welcome tool. ;)

6. All Trails

Do you, like me, love hiking then this app is a must. More than 20,000 trails are in this app. You can prepare you walk in the detail and what I think is easy is that you can immediately see a graph of altitude. So you can’t mistake at least in the heaviness of a route. What is totally cool, you can pull your record, and find it later in your app or online. You also see the locations of your captured photos. Fun!

7. Tourist Eye

No thick travelguide but a handy app that fits your interrest. You enter your location, and next you add automatically tours, attractions and I do not know what else to your app. So you can easily create your own travel guide.

I would say try it out once. To me they are not getting rid of my phone anymore. Bye!

Mijn locatie .