Dag 338 | Het einde is nabij!

Daar zit ik dan… stapels met aantekeningen van de afgelopen 4 maanden. Ik kijk er wel een beetje tegenop. Het is zo veel, wat ik allemaal heb meegemaakt. Hoe leuk ik het ook vind om te schrijven, samen met mijn fotografie en het schrijven voor Getaway is het een bak werk. Maar zoals ik het al zei, ik vind het geweldig leuk om te doen dus ik zal je nog vele malen vermoeien met mijn verhaaltjes.

Hier dus eerst een tussendoortje. Inmiddels ben ik al 338 dagen op pad en heb er nog 28 te gaan. Op 30 april, precies dezelfde dag als ik vertrok, land ik in Keulen. Waarna ik de laatste kilometers via het spoor naar Deurne zal afleggen. Dan zitten er 5 continenten, 22 vluchten en 14 landen op.

Ik heb het dan nog niet over de aantallen avonturen, hoeveelheden nieuwe vrienden wereldwijd, romantische escapades en krankzinnige verhalen welke ik heb meegemaakt. Daar kan ik inmiddels wel een paar page turners over schrijven.

Ik ging op reis om mijn leven te verrijken, om wat experience op te doen. Wat dieper in andere culturen te duiken en wat van mijn bucket list af te strepen. Maar ik had nooit verwacht dat het zoveel zou zijn. En het is dan ook zeer lastig om de hoogtepunten te ordenen.

Ik krijg vaak de vragen, wat was nou het mooiste land of wat was nu het leukste avontuur. Dan begin ik te vertellen en 2 uur later blijkt het echt geen optie te zijn een fatsoenlijk antwoord te geven. Maar 1 ding is wel duidelijk. Buiten de fantastische plekken die ik heb bezocht, de prachtige landschappen die ik heb gezien en fijne culturen welke ik heb mogen ervaren springen de mensen er vaak toch bovenuit.

Telkens weer ontmoet ik de meest diverse maar zeker lieve mensen. Vaak locals maar ook veel andere reizigers van over de hele wereld. De vaak open gesprekjes over allerlei topics die dan volgen zal ik dan ook niet snel vergeten.

Maar nu weer langzaam naar huis. Vanuit Cambodja ben ik inmiddels al wat dingetjes op een rijtje aan het zetten voor het normale leven in Nederland. Zo zit ik midden in wat sollicitatieprocedures en heb ik ook een plekkie waar ik voorlopig even kan crashen. Dan is het zoals ik verwacht even een tijdje wennen aan het tempo in Nederland. Daar neem ik op doktersadvies dan ook maar even de tijd voor.

En daarna… daarna gaan we gewoon toch weer reisplannen maken…

Mijn locatie .

1 reactie op “Dag 338 | Het einde is nabij!

Reacties zijn gesloten.