Vrijwilligersprojecten

Peru

(juli – september 2015)

Los molinos Cusco

Los Molinos is een naschoolse opvang en kinderdagverblijf opgericht in 2012 in coöperatie met de San Blas Spanish School in een arme gedeelte van Cusco, Peru.

Het project wordt gerund door vrijwilligers. Gemiddeld maken er 50 kinderen dagelijks gebruik van het project. Het hoofddoel van Los Molinos is deze kinderen te helpen met hun scholing en ontwikkeling.

Als vrijwilliger help ik met verschillende taken met als belangrijkste focus het huiswerk. Voornamelijk met Engels en wiskunde is er veel hulp nodig. Ook kan ik mijn creatieve ei kwijt want ook op dat gebied evenals sport en het leren van zelfstandig werken is ondersteuning nodig. Het belangrijkste om bij deze kinderen te ontwikkelen, wat dan ook op de eerst plaats komt is zelfrespect en vertrouwen. Klik hier voor de website van het project.

 

Ecuador

(oktober 2015)

Sacha Yaku wildlife rescue & rehabilitation center

De naam Sacha Yacu, betekent vrij vertaald vanuit het Quechua “Jungle Water”, en is een Wildlife Rescue en Rehabilitation Center gelegen in het weelderige Ecuadoraanse regenwoud. Het centrum werd in het jaar 2006 op het landgoed van de familie Alvarez Guatatuca opgericht. Sacha Yacu werkt samen met de lokale milieu politie (UPMA) en het ministerie van milieu om te vechten tegen wilde-dierenhandel en -misbruik, door de dieren uit hun hachelijke situaties te halen en te laten rehabiliteren in hun natuurlijke habitat. De roots van de familie zijn afkomstig van de Quechua-cultuur die het gebied honderden jaren geleden al bewoonde. Dit drijft de familie nog meer voor het behoud van flora en fauna in hun regio zoals hun voorouders het kende.

In de afgelopen zes jaar, tijdens de bouw en ontwikkeling van centrum, heeft de familie Alvarez Guatatuca goed inzicht verkregen hoe de lokale bevolking en cultuur invloed hebben op het onderhoud en de instandhouding van de Amazone flora en fauna. Het is de liefde en de spirit dat door het harde werk van de familie zichtbaar is wat Sacha Yacu Rescue Center zo speciaal maakt, en wat ze in staat stelt om zulk een unieke ervaring te bieden aan bezoekers en vrijwilligers. Klik hier voor de website van het project.

 

Wil je me helpen met een bijdrage te leveren?

Dat kan! En dat stel ik, maar ook zeker de begunstigde van de projecten zeer op prijs. Tijdens mijn verblijf in Zuid-Amerika probeer ik door middel van gerichte aankopen ter plaatse een bijdrage te leveren aan bovenstaande projecten. Naast het vrijwilligerswerk probeer ik zo ook voor na mijn verblijf wat hulp te kunnen bieden. Of het nu gaat om wat schoolspullen, medicijnen of misschien een beetje speelgoed. Ik probeer te plaatse weloverwogen gerichte aankopen te doen welke ook echt een meerwaarde opleveren.

Wil je helpen? Dat kan… Je kunt je bijdrage overmaken op mijn rekeningnummer o.v.v. vrijwilligersprojecten en schrijf er ook gerust je motivatie bij. Mijn rekeningnummer is NL 64 ABNA 0609.0372.85 t.a.v. LLCM Vriens.

Super bedankt en ik hou je op de hoogte van alle bijdrage via mijn blog en social media!

 

 

 

Selecteer een tab met welk account je een reactie wil achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>